Revalideren in Spanje.

VERSLAG, REVALIDATIE NA BEROERTE

04.05.2014  

Na een ertraging op Eindhoven van 10 min, zijn ik en mijn mijn man rond 9.20 aangekomen op het vliegveld van Alicante. Bij het uitstappen uit het vliegveld stond al een rolstoel voor me klaar en ook was er veel hulp bij de koffers. Toen ik de douna de deur door kwam stond Paul de fysiotherapeut al op mij te wachten, die heeft ons vervolgens naar het appartement van de revalidatie kliniek gebracht.

Na een dag rust in de zon op het balkon van ons appartement en een nachtje slapen is het dan zo ver, Bij aanvang van de revalidatie intake komen de therapeuten zich voorstellen, en komen ook de dingen doornemen voor de komende dagen. Hierdoor zie ik er niet tegen op. Tot nog toe is alles goed geregeld en zien ik de rest van de tijd met vertrouwen tegemoed.

De eerst revalidatie dag is allemaal goed en vlot gegaan. Ik heb een intake gesprek gehad en een diagnostisch onderzoek door de revalidatie arts, de neuroloog eb de fysiotherapeut. Het is me allemaal reuze meegevallen.

Na de revalidatie vermaak ik me ook wel, lekker op een terrasje koffie drinken in de zon met uitzicht op zee, al is de wind soms wat frisjes.

de tweed revalidatie dag zijn We rond 09:30 opgehaald door Gerard (Nederlandse fysiotherapeut van Medifit) die me naar de revalidatie zaal heeft gebracht, hier begon het zware wek. Gedurende 2 maanden heb ik hier veel bloed, zweet en tranen gelaten. De therapeuten van medifit hebben 1000 en 1 technieken om je te motiveren en het maximale uit iemand te «knijpen» en te «wringen». Dit was hetzelfde bij de individuele behandelingen op de behandel bank en in het revalidatie zwembad. Echter ik doe het voor me zelf en ik merkte iedere week dat ik weer meer dingen kon doen dan voor de aanvang van de revalidatie. Ook al heb ik de therapeuten vaak vervloekt, ik ben ze ze zeer dankbaar dat ze mij voor mijn eigen best wil zo hebben gepusht.

Mijn man maakte in de 4 a 5 uur revalidatie tijd goed gebruik van de gratis huur auto die ter beschikking staat als partner mee komen. Hij ging altijd in de ochtend na de het strand, daarna even boodschappen en dan samen middag eten. In de middag ging hij meestal na de golf baan en soms deed hij een berg wandeling met de partner van een andere revalidatie patiënt. Voor hem was het een echte vakantie, voor mij meer een werk vakantie……

Iedere avond hebben we lekker op ons riante balkon gezeten om te genieten van ons het uitzicht. Het was dan wel bewolkt met af en toe een zonnetje, maar een temperatuurtje van 20 tot 26 graden in februari! .

Het Appartement ziet er geweldig uit, is geheel rolstoel vriendelijk, er is Nederlandse televisie, dvd, WIFI een volledig ingerichte keuken, een aparte slaapkamer, ruime badkamer met een ruime douche met een orthopedische stoel, een mooi ingerichte woon kamer en dat mooie , aangename balkon!.

Voor het eerst in 4 maanden loop ik weer met krukken!. Sinds aanvang van de revalidatie hebben ze me meteen al uit de rolstoel gehaald en mij verplicht met een loop rekje te lopen. En dus nu na 3 weken revalidatie al met krukken. Natuurlijk heb ik er wel veel oefeningen voor gedaan.

Zelfs bij revalidatiecentrum staan ze ervan te kijken hoe goed het al gaat!

Vanmiddag zijn we na de lunch naar Moraira gereden en hebben we heerlijk op een terrasje aan de boulevard gezeten. De lucht is niet meer strak blauw, maar het is nog steeds zeer aangenaam om buiten te zijn.

Revalidatie nog steeds goed en zelfs iedere dag beter. In het revalidatiecentrum oefen ik op de loopband, ecliptica en de zit fiets, loopband en andere trainings apparaten.

Wat een geweldig leven hebben we hier toch!! Je ontbijt, lunch en avondeten wordt aan de deur afgegeven, net als de was die je een dag van te voren hebt afgegeven. Na het ontbijt helpt de verpleegster me met douchen, en dan begint de revalidatie weer, e
Buenos dias!

Revalidatie gaat ook nog steeds erg goed, beter gezegd geweldig. Ik heb in de laatste weten eigelijk niets meer geschreven in dit dagboek om de simpele reden dat ik of te moe was of geen tijd had. De dagen dat ik niet moe was zijn we lekker de omgeving gaan verkennen, ik ben echt verlieft geraakt op dit deel van Spanje. De costa blanca is heel bijzonder» Ik loop inmiddels weer binnen huis zonder krukken, ik moet me nog wel af en toe een beetje vast houden maar toch! Buiten loop ik wel weer met 1 stok. Ik kan me inmiddels weer zelf aankleden en wassen, dit hebben ze met de ergotherapie me allemaal geleerd. Ik ben geen patiënt meet, ik voel me weer een volwaardig mens! Henk (mijn Man) zegt ook dat ik weer praatjes krijg….

Het is helaas alweer de laatse dag, ook al heb ik ook wel weer zin oom mijn klein kinderen in Nederland te zien (…

Na de laatste revalidatie zijn we nog eenmaal doorgereden naar El Portet, Moraira. Daar is een heerlijk terrasje, gelijk aan zee. We hebben lekker zitten lunchen en koffie gedronken en weer van de zon genoten nu het nog kan (we hebben de weersberichten van Nederland gezien en hebben dus helemáál geen zin om terug te komen.

De hele onderneming van 8 weken naar Spanje neurologische revalidatie erg goed bevallen

Dank aan de mensen van HCB en Medifit, voor het buiten gewoon goede resultaat wat ik bereikt heb en de leuke (wel zwaar) die ik heb gehad.

< Marjan van de Bos