Revalideren in Spanje

Revalideren in Spanje – OMGEVING

Vanwege een gezond klimaat met milde winters, uitstekende gezondheidszorg, internationale restaurants, prachtige stranden, tennis, golf & spa resorts is de Costa Blanca (Alicante) is Spanje uitgegroeid tot de belangrijkste bestemming voor senioren in Europa. Vakantie of wonen in kustplaatsen zoals Jávea, Moraira is erg populair geworden, omdat deze plaatsen goede voorzieningen hebben aangebracht  voor senioren met mobiliteitsproblemen. Naast het feit dat de Costa Blanca één van de mooiste gebieden van de Spaanse kustlijn is, is het ook het meest toegankelijke en comfortabele gebied voor mensen met  een lichamelijke handicap of die bezig zijn met een revalidatie proces. De infrastructuur is aangepast en geschikt voor rolstoelgebruikers. Talrijke internationale artsen, therapeuten en specialisten werken in dit gebied en de meest gerenomeerde internationale klinieken en ziekenhuizen bevinden zich aan de Costa Blanca.

omgeving1

omgeving2

Het Ziekenhuis Benidorm (Hospital Clinica Benidorm) is central gelegen in de stad Benidorm aan de Costa Blanca. Benidorm staat vooral  symbool voor toerisme, met een  skyline die doet denken aan steden als New York. De goede medische zorg van Ziekenhuis Benidorm (HCB) trekt patiënten aan vanuit de gehele wereld. Na een opname in Ziekenhuis Benidorm (HCB) vind de revalidatie plaats in het Revalidatie Centrum Medifit gelegen in het kustplaatsje Moraira.

Het Revalidatie Centrum Medifit ligt in het noordelijke deel van de Costa Blanca, ongeveer 35 kilometer noordelijk van Benidorm. Het Revalidatie Centrum Medifit, net buiten Moraira, is gelegen aan de kust van de Middellandse Zee. Moraira heft een grillage kustlijn met hoge kliffen afgewisseld met schitterende stranden, mooie boulevaards en een gezellig centrum. Het gebied heeft  zijn feestrijke cultuur, tradities en gastvrijheid behouden. Hier geen grote hotels of andere hoogbouw, maar overwegend vrijstaande villa´s. De kustplaatsjes hebben een gezellige sfeer zonder dat het te massaal is . In de havens liggen overwegend plezierjachten en recreatieboten. Er zijn nog altijd vissersboten die de traditionele visafslag bevoorraden. Deze wordt druk bezocht door restauranthouders en is bovendien een toeristische attraktie.

omgeving3

omgeving4

Nog een ander belangrijk kenmerk van de Costa Blanca is de gastronomie,  u vind hier een  gevarieerd aanbod van restaurants met traditionele mediteraanse keuken als ook internationale restaurants.  Kortom, een charmant gebied met een interessante mix tussen binnenland en kust, traditie, moderne ontwikkeling, toerisme, diensten, vrije tijd, medische zorg en sport activiteiten.

omgeving5

MEER INFORMATIE OVER STEDEN IN DE OMGEVING

benitachell2
javea1
moraira1
moraira2

Revalideren in Spanje.