Revalideren in Spanje.

MEDISCHE REIZEN, BESTEMMING: SPANJE  

SPANJE IS EEN VAN DE MOOISTE LANDEN IN EUROPA, EN BEKEND VANWEGE FLAMENCO EN TAPAS. DEZE BESTEMMING VOORMEDISCHE REIZEN HEEFT EEN RIJKE GESCHIEDENIS IN HET BEINVLOEDEN DOOR- EN HET BEINVLOEDEN VAN ANDERE CULTUREN. 

GELEGEN IN ZUID-WEST EUROPA, IS SPANJE NR. 51 IN DE WERELD IN LANDOPPERVLAKTE. ER ZIJN ZES STEDEN MET EEN BEVOLKING VAN MEER DAN 500.000 INWONERS EN ER WOONT EEN AANZIENLIJK AANTAL NEDERLANDERS, DUITSERS, ENGELSEN EN FRANSEN. DEZE BESTEMMING VOOR MEDISCHE REIZEN HEEFT HET OP-EEN-NA HOOGSTE IMMIGRATIECIJFER PROCENTUEEL, EN HET HOOGSTE IMMIGRATIECIJFER IN ABSOLUTE GETALLEN.

Spanjes culturele diversiteit, grote landoppervlak, moderne infrastructuur, lage kosten van levensonderhoud zorgen ervoor dat een bezoek een zeer gevarieerde ervaring is op het gebied van cultuur, muziek, gastronomie en ecologie voor toeristen. En dit alles zonder de hoge criminaliteitscijfers in vergelijking met andere bestemmingen voormedische reizen.

Medische reizen bekendheid

Behalve het feit dat Spanje een groot aantal ziekenhuizen en klinieken heeft die zijn goedgekeurd voor medische reizen, is Spanje nr. 7 op de lijst van de World Health Organization van landen met de beste medische zorg. Een andere studie uit hetzelfde rapport laat zien dat de Spanjaarden op de tweede plek staan als het gaat om tevredenheid met betrekking tot het gezondheidszorg systeem. Medische reizen naar Spanje nemen dan ook jaarlijks toe.

Spanje beschikt over 750 ziekenhuizen met zeer goed opgeleide doctoren en state-of-the-art faciliteiten. Wat het unieke is van deze bestemming voor medische reizen is dat het zulke lage kosten van levensonderhoud kent, terwijl de kwaliteit van leven juist heel hoog is. Dit vertaalt zich ook in de zeer hoge kwaliteit van medische zorg voor relatief lage prijzen. Sommige ziekenhuizen hebben zelfs een aparte afdeling voor de patiënten van medische reizen, er wordt zelfs in tolken voorzien. Spanje is een populaire bestemming voor degenen die een operatie of behandeling moeten ondergaan op het gebied van cosmetische chirurgie, tandheelkunde, overgewicht en orthopedie (zoals een knieoperatie of heupoperatie).

Taal

De officiele taal in Spanje is het Spaans, er worden echter in een aantal regio´s andere, officieel erkende talen gesproken, zoals het Catalaans en Basks. Engels wordt wel gesproken in de grote steden, en in de kustgebieden hoort men veel Duits, Nederlands en Frans. Patiënten die dus gebruik maken van de medische reizen hoeven dus geen problemen te verwachten wat de taal betreft.

Klimaat

Vanwege het grote oppervlak, bergketens en kuststreken verschilt het klimaat van deze bestemming voor medische reizen van lokatie tot lokatie. De hoger en centraal gelegen gebieden, waaronder Madrid, kennen zeer warme zomers en koude winters. Andalusie (het meest zuidelijke deel van Spanje) kan erg warm worden in de zomer. De Pyreneen (de bergketen die een natuurlijke grens vormt met Frankrijk) is een gebied met zeer strenge winters en veel neerslag in alle seizoenen. De Mediterrane kustgebieden hebben het kenmerkende mildere maar ook vochtiger klimaat dan het binnenland, vandaar dat dit de voorkeur heeft voor medische reizen.

Vliegtuigmaatschappijen met deze Medische Reisbestemming

Er zijn veel ´low cost´ europese maatschappijen die naar Spanje vliegen vanuit andere europese landen zoals, Click Air, Ryanair, en Easyjet.

Muntsoort

De munteenheid van deze bestemming voor medische reizen is de Euro.

Revalideren in Spanje.