Revalideren in Spanje.

MEDISCH TOERISME & MEDISCHE ZORG

DE MEDISCHE LUCHTBRUG VAN NEDERLAND NAAR SPANJE       

EINDELIJK GRENSOVERSCHRIJDENDE MEDISCHE ZORG, DANKZIJ DE MEDISCHE LUCHTBRUG DIE EEN VOORBEELD IS HOE MEDISCHE ZORG EN MEDISCH TOERISME MOET ZIJN.

Dankzij de nieuwe Europese zorgwetgeving is het voor patiënten mogelijk geworden deel te nemen aan het medisch toerisme en medische zorg in het buitenland. Ze kunnen nu zelf te kiezen in welk land van de Europese Unie men behandeld wil worden, mits de kwaliteit gegarandeerd gelijk is of hoger ligt en de totale kosten niet hoger zijn dan in het thuisland van de heup of knie prothese operatie in combinatie met 3 weken revalidatie,

Gezondheid is niet in strijd met het Medisch Toerisme.

Nederlandse patiënten die naar het Spaanse Benidorm reizen om zich te laten opereren aan een heup of knie prothese kunnen sinds september 2010 behandelingen combineren met 3 weken revalidatie in de Nederlandse Revalidatie Kliniek Medifit gespecilaiseerd in Heup en Knie prothese revalidatie

Hospital Clínica Benidorm, Revalidatie kliniek Medifit en de grote zorgverzekeraars in Nederland hebben onlangs een samenwerkingsovereenkomst ondertekend; deze transactie opent nieuwe markten en biedt kwaliteits medisch toerisme en zorg toerisme.

Om dit initiatief te ondersteunen heeft Hospital Clínica Benidorm en revalidatie kliniek Medifit een professionele Medsiche luchtbrug uitgewerkt met het doel de Knie en Heup patiënten een goede begeleiding te geven vanaf het eerste moment dat zij kiezen voor een medische operatie behandeling met revalidatie in het buitenland tot op het moment dat zij na hun revalidatie en vanuit Spanje terugkomen in Nederland.

De behandelingen die zijn opgenomen in de overeenkomsten zijn vooral gericht op heup en knie operatie behandelingen en revalidatie, dit zonder wachtlijsten!

Aanvullende diensten omvatten een groot aantal medische specialismen, alsmede de regionale samenwerking met het ministerie van volksgezondheid.

Uw ziektekostenverzekering vergoedt de kosten voor een medische behandeling.

Wij hebben met bijna alle Nederlandse ziektekostenverzekeraars afspraken gemaakt over behandeling in ons ziekenhuis. Als uw behandeling in Nederland vergoed wordt, is dat ook het geval als u in Spanje wordt behandeld. Het maakt niet uit of u een basisverzekering heeft of een aanvullende verzekering heeft afgesloten.

Nadat u met ons contact heeft opgenomen en ons daarvoor toestemming heeft gegeven, nemen wij contact op met uw verzekeraar. Vervolgens sturen wij u een compleet kostenoverzicht, waarin alle kosten duidelijk vermeld staan, zodat u vooraf precies weet waar u aan toe bent.

Vliegreis, transfers, belastingen, eventueel verblijfskosten voor een begeleider, extra maaltijden, kosten voor langer verblijf, alle kosten laten we u vooraf weten. Reis- en verblijfkosten voor de patiënt zijn voor onze rekening. Voor uw begeleider kunnen we een aanzienlijke korting op de vliegreis regelen. Deze begeleider kan binnen en buiten het ziekenhuis kosteloos uw kamer met u delen. Met de omschrijving “buiten het ziekenhuis” bedoelen we het feit dat als u voor de definitieve opname en na uw ontslag uit

het ziekenhuis nog langer in Benidorm zou willen verblijven, dit mogelijk is. Wij werken nauw samen met hotel Prince Park, een hotel dat op een steenworp afstand van het ziekenhuis is verwijderd.

Zonder wachtlijst

Omdat Hospital Clinica Benidorm (Ziekenhuis Kliniek Benidorm) en de Nederlandse Revalidatie kliniek Medifit aan beide eisen voldoet, kunt u op basis van de nieuwe Europese zorgwetgeving over de het medisch toerisme, zelfs indien u voorheen nooit in Spanje bent geweest, zonder wachttijd bij ons terecht voor planbare behandelingen, als prothese operatie en revalidatie van knie en heup..

Uw  verblijfskosten van het medisch toerisme programma worden in dat geval volledig door uw verzekeraar verged.

Net zoals in ziekenhuizen en revalidatie klinieken als Nederland of België volgen wij inde nederlandse revalidatie kliniek Medifit en  Hospital Clinica Benidorm (Ziekenhuis Kliniek Benidorm) de Europese richtlijnen ten aanzien van diagnostiek, behandeling, operatie en revalidatie.

Natuurlijk zijn Nederlanders of belgen die aan in Spanje overwinteren ook onder bij ons terecht voor een knie of heup operatie in combinatie met een revalidatie en fysiotherapie programma speciaal voor het herstel na een knie of heup prothese operatie.

Revalideren in Spanje.