Revalideren in Spanje

Revalideren in Spanje – HYDROTHERAPIE

Therapeutisch zwemmen:

Na een Beoerte / CVA kan therapie in het water de ideale manier zijn om te revalideren. Zwemmen is een beweging waarbij je volledige lichaam getraind wordt, zonder dat de spieren of gewrichten overbelast worden en er weinig tot geen druk op de gewrichten is terwijl er wel gebruikt wordt gemaakt van alle spieren.

Revalidatiecentrum Medifit beschikt over een 12 meter zwembad om hydrotherapie revalidatie te geven. Hydrotherapie revalidatie gebeurt onder begeleiding van een fysiotherapeut. De therapeut helpt de patiënten ook met het omkleden (indien nodig) en het in- en uit het zwembad tillen met of zonder hulp van een speciale zwembad lift.

Na beoerte / CVA hebben de gewrichten en de spieren beweging nodig. De spieren en gewrichten moeten worden voorbereid op het dagelijkse leven. Zwemmen is als therapie een hele veilige revalidatie, omdat therapie in water de spieren en gewrichten niet zal overbelasten en de kans op ontsteking is erg klein.

Onbelast bewegen:

Onder deskundige begeleiding van een fysiotherapeut is het mogelijk oefeningen te doen die op het droge niet mogelijk, of pijnlijk zijn. Dit heeft een zeer gunstig effect op de stijfheid van de gewrichten en de spasme van de spieren.

In het water weegt het lichaam veel minder dan normaal. Op deze manier kan een beroerte / CVA zich toch vrij bewegen. Het grote voordeel van behandeld te worden in het zwembad is onloochenbaar: door het zo goed als wegvallen van de zwaartekracht kan neurologische patiënt veel sneller beginnen met de actieve revalidatie. Dit versnelt duidelijk het herstelproces.

Er meestal al snel begonnen worden met de hydrotherapie als onze behandelend revalidatie arts toelating geeft om met de hydrotherapie te starten. In het water wordt er nooit geforceerd en oefenen gebeurt altijd pijnvrij. De hydrotherapie revalidatie is altijd onder begeleiding van een fysiotherapeut gespecialiseerd in de behandeling van neurologische patiënten.

Revalideren in Spanje.