Revalideren in Spanje

Neurologisch Revalidatie in Spanje – HYDROTHERAPIE

Bij neurologische problemen als een beroerte, CVA, NAH, Parkinson en MS, kan therapie in het water de ideale manier zijn om te revalideren. Revalidatietherapie in het water is een oefening waarbij je volledige lichaam getraind wordt, zonder dat de spieren of gewrichten overbelast worden en er weinig tot geen druk op de gewrichten is terwijl er wel gebruikt wordt gemaakt van alle spieren.

Revalidatiecentrum Medifit beschikt over een 12 x 6 meter zwembad voor hydrotherapie, meer als de helft van dit zwembad is ondiep en daardoor ideaal voor revalidatie doeleinden. De revalidatietherapie gebeurt onder begeleiding van gespecialiseerde fysiotherapeuten in hydrotherapie. De therapeuten helpen de patiënten ook met het omkleden (indien nodig) en het in- en uit het zwembad tillen met of zonder hulp van een speciale zwembad lift.

Bij neurologische problemen als bijvoorbeeld een beroerte hebben de gewrichten en de spieren beweging nodig. De spieren en gewrichten moeten worden voorbereid op het dagelijkse leven. Hydrotherapie is als therapie een hele veilige revalidatie, omdat therapie in water de spieren en gewrichten niet zal overbelasten en de kans op ontsteking erg klein is. Balans oefeningen in het water zij de ideale manier om zelfvertrouwen terug te winnen, zonder risico’s voor de patiënt.

 

Onbelast bewegen:

Onder deskundige begeleiding van een fysiotherapeut is het mogelijk oefeningen te doen die op het droge niet mogelijk, of pijnlijk zijn. Dit heeft een zeer gunstig effect op de stijfheid van de gewrichten en spasme van de spieren.

In het water weegt het lichaam veel minder dan normaal. Op deze manier kan een patiënt na een beroerte zich toch vrij bewegen. Het grote voordeel van behandeld te worden in het zwembad is onloochenbaar: door het zo goed als wegvallen van de zwaartekracht kan een neurologische patiënt veel sneller beginnen met de actieve revalidatie. Dit versnelt duidelijk het herstelproces

Er wordt bij ons in het revalidatiecentrum meestal al snel begonnen met de hydrotherapie, als de revalidatiearts daar toestemming voor geeft.  Bij deze revalidatie in het water wordt er nooit geforceerd en oefenen gebeurt altijd pijnvrij. De hydrotherapie revalidatie is altijd onder begeleiding van een fysiotherapeut gespecialiseerd in de behandeling van neurologische patiënten in het water.

Revalideren in Spanje.