Revalideren in Spanje

Revalideren in Spanje – HOE WERKT HET

Algemene informatie: Neurologische Revalidatie in Spanje.

Steeds meer patiënten houden de wachtlijsten in Nederland en Belgie voor gezien en gaan voor revalidatie naar het buitenland. Revalidatie in het buitenland worden tegenwoordig door de meeste zorgverzekeraars volledig vergoed. De revalidatie afdeling Hospital Clinica Benidorm (HCB) revalidatiecentrum Medifit heeft een ‘Medische Luchtbrug’ opgezet om neurologische revalidatie in Spanje mogelijk te maken voor Nederlandse en Belgische patiënten (óók als u hier overwintert).

Hospital Clinica Benidorm (HCB) is een modern en zeer goed ziekenhuis. We hebben een uitstekende internationale reputatie. Bij ons werken veel Nederlandse medisch therapeuten en topspecialisten, bekend om hun toonaangevende specialistische behandelingen.  Bovendien wordt u geholpen in uw eigen taal.

Dankzij de nieuwe Europese zorgwetgeving is het voor revalidatie patiënten mogelijk geworden zelf te kiezen in welk land van de Europese Unie men behandeld wil worden, mits de kwaliteit gegarandeerd gelijk of hoger is en de totale kosten niet hoger zijn dan in Nederland. Omdat wij aan beide eisen voldoen, kunt u op basis van de nieuwe Europese zorgwetgeving, zonder wachttijd bij ons terecht.

Uw reis en verblijf in ons revalidatie centrum, de professionele Nederlandse begeleiding, de afwikkeling van het administratieve gedeelte, alles wordt zorgvuldig voor u geregeld. U hoeft zich nergens anders druk over te maken dan uw gezondheid.

Geen taalprobleem

Alle medisch therapeuten van revalidatie centrum Medifit / HCB-Europe spreken Nederlands en/of Engels.

STAP 1)  DIAGNOSE

U heeft last van neurologische klachten en daarvoor heeft u goede revalidatie nodig. Dit kan zijn na bijvoorbeeld een beroerte, CVA, herseninfarct, hersenbloeding of een andere niet aangeboren heersen aandoening (NAH). Neem dan contact met ons op en wij informeren  u wat de mogelijkheden zijn.

Smiling family doctor with stethoscope.

STAP 2)  DE KOSTEN

Uw ziektekostenverzekering vergoedt de kosten voor een medische behandeling in het buitenland.

Wij hebben met bijna alle Nederlandse ziektekostenverzekeraars afspraken gemaakt over behandeling in ons revalidatie centrum. Als uw behandeling in Nederland vergoed wordt, dan is dat ook het geval als u bij ons in Spanje wordt behandeld. Het maakt niet uit of u een basisverzekering heeft of een aanvullende verzekering heeft afgesloten.

Wij benaderen uw zorgverzekeraar wanneer u ons daarvoor toestemming heeft gegeven. Vervolgens sturen wij u een compleet kostenoverzicht, waarin alle kosten duidelijk vermeld staan, zodat u vooraf precies weet waar u aan toe bent.

STAP 3)  VOORBEREIDINGEN

Wij zorgen dat het volgende voor u geregeld wordt:

  • toestemming van uw verzekeraar
  • vervoer en transfer van de luchthaven naar het verblijf van ons revalidatie centrum
  • van persoonlijke begeleiding tot en met de financiële afwikkeling

Als alles geregeld is sturen wij u een overzicht met daarin alle belangrijke gegevens.

STAP 4)  UW REIS

U vliegt met Transavia vanaf Schiphol, Rotterdam, Maastricht, Brussel of Eindhoven naar Alicante.

Op de dag van vertrek gaat u naar de luchthaven om in te checken voor uw vlucht. U vliegt vanaf Nederland of Belgie in nog geen 2,5 uur naar Alicante.

Bij aankomst wordt u op het vliegveld Alicante opgehaald en naar het revalidatie centrum vervoerd. Het revalidatie centrum ligt ongeveer een uur rijden van de luchthaven Alicante.

U wordt persoonlijk begeleid tot en met de aankomst in een van onze appartementen, één van onze medewerkers zorgt ervoor dat u zich comfortabel kunt installeren.

STAP 5)  REVALIDATIE CENTRUM

De aanvang van de revalidatie is de de ochtend na de aanmkomst. De revalidatie vindt plaats in revalidatie centrum Medifit, in de dependance van HCB. Dit centrum ligt in het mooiste kust plaatsje van de Costa Blanca, Moraira. ALs u met een partner of begeleider komt dan krijgt deze gedurende de gehele periode van ons kosteloos een huur auto tot uw beschikking, zodat u van de prachtige omgeving kunt genieten. De revalidatie periode duurt meestal 2 tot 3 maanden.

revalidatie-knie-en-heup-02

Na ontslag uit het revalidatiecentrum wordt u naar de luchthaven Alicante gebracht en helpen wij u met uw bagage en het inchecken.

Wij zorgen ervoor dat alle papieren en dossiers vervolgens weer op de juiste plaats in Nederland of Belgie komen.

Revalideren in Spanje.