Revalideren in Spanje – FAQ

Inicio/Revalideren in Spanje – FAQ

Revalideren in Spanje – FREQUENTLY ASKED QUESTIONS

Absoluut niet, de meeste patiënten komen alleen. Iedere vliegmaatschappij en vliegveld is voorbereid op rolstoel gebruikers. Bij het reserveren van de tickets is dit wel het beste om dit aan te geven. Bij aankomst staat er dan iemand op het vliegveld op u te wachten om u te ontvangen. Vervolgens wordt u naar het verblijf gebracht.

Als u bij ons klaar bent met de revalidatie dan wordt U naar het vliegveld van Alicante gebracht. Hier wordt u geholpen met uw bagage en inchecken. De vluchten van Transavia hebben de mogelijkheid u te begeleiden tot aan de aankomsthal in Nederland. U moet dus zelf zorgen dat iemand u in Nederland op komt halen. Als u liever met profesioneel ziekenvervoer naar huis gebracht wordt dan kunnen wij dat voor u regelen. Om verder herstel te bevorderen is het van belang dat u in Nederland verder oefent bij de fysiotherapeut. Wij schrijven een behandelverslag en een behandelplan hoe u het beste in Nederland verder kunt gaan met de therapie. De artsen en therapeuten kunnen altijd kontakt met ons opnemen voor eventuele vragen. Wij zullen dan het behandelplan met de betrokken behandelaars bespreken.

Wij bieden 2 mogelijkheden en deze zijn als volgt;
1. U kunt verblijven met of zonder partner in een van onze volledig ingerichte appartementen met 1 of 2 slaapkamers. Dit zijn appartementen waar u zelfstandig kunt verblijven. Hier is geen 24 uurs verpleging, wel een 24 uur alarm systeem voor. Alle appartementen hebben WIFI en Nederlandse Sateliet Televisie.
2. Als een patiënt zonder partner of begeleider komt en kan niet zelfstandig in een appartement verblijven, dan bieden wij de mogelijkheid om in een kamer te verblijven met 24 uur medische zorg en verpleging. Soms verblijven de patiënten hier de eerste weken en als de patiënt door de revalidatie meer zelfstandig functioneert kan deze vervolgens “overstappen” naar een appartement.

Dit hangt af van de klachten. Normaal gesproken 8 tot 12 weken.

Als u een indicatie heeft van een arts of specialist dan heeft bij ons net zoveel recht op revalidatie als in een Revalidatie centrum in Nederland. Dit betekent dat de gehele revalidatie en verblijf; inclusief transport, schoonmaak service en “volpension” vergoed wordt. Voor een eventuele begeleider is er een kleine bijdrage voor het gebruik van “volpension”. Wij hebben een direct contract en met VGZ, Univé, UMC, IZA cura, IZA, IZZ, BEWUZT, ZEKUR en ZORGZAAM en hebben bij deze verzekeringen dus alleen maar de verwijzing van een arts nodig. Ook werken wij samen met bijna alle andere Nederlandse zorgverzekeraars. Echter bij deze zorgverzekeraars moeten we eerst een aanvraag doen en vervolgens wachten op toestemming. Deze toestemming duurt ongeveer 14 dagen.

Van het moment dat alle papieren in orde zijn ongeveer 10 dagen tot 2 weken.