Na mijn beroerte dacht ik dat mijn leven voorbij was, niets kon mij troosten en ik dacht alleen maar “waarom ik”. Ondanks dat ik 66 ben voelde ik me nog veel te jong om gehandicapt te zijn en afhankelijk van anderen. Toen ik uit het ziekenhuis ben gekomen na 2 weken ben ik 3 maanden naar een revalidatiecentrum gegaan hier in Nederland. Hier ben ik wel wat opgeknapt maar ik kon nog steeds niet lopen en mijn arm functie was heel erg beperkt.

Naar mijn mening was er te veel therapie in groepsverband met veel niveauverschil en weinig aandacht voor mijn persoonlijke situatie. Toen ik vervolgens thuiskwam viel alles pas echt tegen, ik kon niet voor me zelf zorgen en had hulp nodig om naar het toilet te gaan.

Een kennis vertelde me over een Nederlandse revalidatiecentrum in Spanje waar ze een intensieve en persoonlijke aanpak hadden. Het klonk mij in de oren las flauwekul, je kent het wel alles wat ver weg is zal wel beter zijn. Echter kreeg ik van mijn kennis het telefoonnummer van deze dame die in Spanje bij Medifit had gerevalideerd. Ze vertelde mij fantastische verhalen over hoe ze in Medifit werken en hoeveel baat ze erbij had gehad.

Om een lang verhaal kort te maken, ik heb contact op genomen met Medifit en 2 weken later zat ik in het vliegveld op weg naar Alicante. Ondanks dat ik maar 6 weken heb gerevalideerd heeft het mij enorm geholpen. Dagelijks had 3 tot 4 uur revalidatie per dag, heel veel persoonlijke aandacht en de oefeningen waren afgestemd op dat wat ik nodig had. Ik was na de therapie bekaf, echter gaf het me een voldaan gevoel, ik was weer bezig met opbouwen. Regelmatig kreeg ik evaluatie onderzoeken van de revalidatie arts en de fysio, dit deden ze om mijn programma elke keer aan te passen ( te verzwaren in mijn geval). Naast fysiotherapie kreeg ik ook ergotherapie, therapie in een zwembad, fitness training en sprak ik met een psycholoog. Ik merkte dat er een goede coördinatie was binnen het behandel team en iedereen wist wie ik was en wat ik had.

Gedurende mijn revalidatie heb ik nog een aantal andere Nederlanders leren kennen die net als ik overgekomen waren uit Nederland om te revalideren. Ik heb daardoor nog een leuke tijd gehad ook en vaak op een Spaans terrasje gezeten aan zee in de winter met 20 graden.

Ik ben het kundige en gezellige team van therapeuten en artsen van Medifit heel erg dankbaar omdat ik als een ander mens terugging naar Nederland. Ik loop weer, (echter wel met een stok) en ik kan weer zelfstandig wonen en voor mezelf zorgen. Het gaat allemaal langzamer als vroeger, maar ik kan me weer redden.

Ik snap niet waarom dit in Nederland niet kan, de revalidatie bij Medifit kan ik aan iedereen die het nodig heeft aanbevelen. Let op, het is wel hard werken maar bij mij heeft het veel resultaat gehad.

Erik Goedemans

22/02/2018 Rotterdam