IMG_5245Mijn vrouw, Esther, heeft op 10 juli 2013 een herseninfarct gehad. Een behoorlijke zware, met als gevolg dat de rechter kant van het lichaam gedeeltelijk verlamd is. Een gebeurtenis die in 1 klap ons hele leven overhoop heeft gegooid.

Na een week opvang en behandeling in het ziekenhuis is Esther drie maanden in een revalidatiecentrum opgenomen geweest om te herstellen en aan te sterken. Gelukkig is er hier veel vooruitgang geboekt, maar na drie maanden ben je in Nederland klaar met de revalideren en werd Esther naar huis gestuurd om in het reguliere circuit via het ziekenhuis verder te herstellen. De wil en motivatie van Esther om vooruit te gaan strookte niet met het aantal uren revalidatie wat in Nederland wordt aangeboden. Esther wilde en kon veel meer dan dit.

Van een mede patiënt uit het revalidatiecentrum zijn wij bekend gemaakt met Medifit in Spanje.

Na een aantal telefoontjes was het snel geregeld. Het totaalpakket wat er in Spanje werd aangeboden voor de revalidatie van Esther sprak ons heel erg aan. Binnen anderhalve week kon Esther terecht in Spanje voor 6 weken revalidatie. Samen met mijn dochters hebben wij haar op het vliegtuig gezet. Enorm emotioneel moment voor ons allemaal om weer afscheid van haar te moeten nemen voor een paar weken.

Vanaf het eerste moment dat Esther in Spanje kwam tot en met het laatste is er super voor haar gezorgd. De eerste dagen moest de belastbaarheid van Esther nog goed in de gaten worden gehouden, maar in de verdere weken ging het steeds beter tot uiteindelijk 6 dagen, 24 uren per week aan therapie.

De therapeuten werken 1 op 1 met de patiënten en zijn heel kundig en betrokken. Esther ging met grote stappen vooruit. Zowel fysiek en geestelijk is er aan het herstel van Esther gewerkt en met succes! Emotioneel heeft zij veel te verwerken gehad door het infarct, maar door de gesprekken met de psycholoog is ze heel veel sterker geworden in Spanje.

Fysiek is heel gewerkt aan herstel, met als gevolg dat Esther steeds sterker en fitter werd. De schade in haar rechter arm en been, zullen helaas niet helemaal verholpen kunnen worden, maar door alle training en therapie is er veel beter met de beperkingen om te gaan.

Ik ben na drie weken bij haar langs geweest in Spanje en kon mijn ogen bijna niet geloven. Zo veel vooruitgang had ik niet verwacht. Ik heb met eigen ogen kunnen zien hoe er door de therapeuten heel enthousiast en doelgericht met de patiënten wordt gewerkt.

Medifit is een revalidatiecentrum met een klein team van specialisten. Voordeel hiervan is het persoonlijke karakter ervan. Samen met het prima appartement, mooie weer (heel goed voor de spieren) en het continue geregelde vervoer echt een aanrader voor iedereen die met revalidatie te maken krijgt.

Afgelopen november is Esther voor een tweede keer naar Spanje geweest. Ondanks dat er in Nederland niet veel vooruitgang meer geboekt werd, is het bij Medifit toch weer gelukt om Esther, door veel te laten trainen, een paar stappen vooruit te laten zetten.

Wij hebben er geen moment spijt van gehad en zullen het echt iedereen aanraden!

 

René Scheepmaker (man van Esther).